Visa пуска нови инструменти за сигурност, които да послужат за предотвратяване на измамите при електронни разплащания, съобщават от компанията и обясняват, че услугите са насочени към финансови институции и търговци. Защитата ще обхваща цялостната система на разплащания, като проследява и възпрепятства измамите. Новите услуги са достъпни за всички клиенти на компанията без допълнителни такси и регистрация.
Най-разпространените финансови измами са насочени срещу банкомати, показва проучване на Форестър Кънсълтинг, изготвено по поръчка от Visa. В същото време измамите, които не са пряко свързани с карти, като електронната търговия, поръчките по телефона и пощенските услуги, са по-голяма рядкост, но причиняват повече щети на бизнеса и представляват близо 40% от загубите в резултат от измама и от оперативните разходи.

“Новите инструменти за сигурност на Visa съчетават разплащания и кибер интелигентност, знания и факти от разследвания за нарушения и ангажиране на компетентните органи, за да помогнат на финансовите институции и търговците да предотвратят заплахата“, каза Ар Eл Прасад, старши вицепрезидент „Рискове за платежната система“ във Visa.
Новите възможности за сигурност на компанията включват:
  • Visa Vital Signs за проследяване на транзакциите и сигнализиране на финансовите институции за потенциална измама на банкомати или при търговци. За да се ограничат финансовите загуби за институциите, Visa може автоматично или в координация с клиенти да предприеме действия, за да спре злонамерената дейност.
  • Visa Account Attack Intelligence изучава задълбочено огромния брой обработени безкартови транзакции, за да идентифицира финансови институции и търговци, от които хакерите биха се възползвали с цел да се сдобият с номера на сметките, датата на валидност и кода за сигурност. Технологията на машинното самообучение открива сложни модели на изброяване, елиминира фалшивите идентификации и дава сигнал на засегнатите финансови институции и търговци още преди транзакцията да е започнала.
  • Visa Payment Threats Lab създава среда за тестване на настройките за обработка на клиентските данни, бизнес логиката и настройките на конфигурациите за идентифициране на грешки, които водят до потенциални уязвимости.
  • Visa eCommerce Threat Disruption е патентовано решение, което използва усъвършенствана технология и техники за разследване, като сканира интерфейса на уебсайтовете за електронна търговия за пренос на данни от зловреден софтуер. Определянето на потенциално компрометирани сайтове ограничава времето, в което такъв тип софтуер може да се възползва от информацията на уебсайта на търговеца и значително да намали уязвимостта на данните на клиенти и разплащанията.
Пакетът Visa Payment Threat Intelligence предоставя работеща и информационна киберинтелигентност на клиенти и търговци по целия свят. Той предлага навременна информация за случая, техническа обезпеченост и образователни материали. Това включва сигнали, анализи, технически индикатори и смекчаване на потенциални заплахи за киберпрестъпления, компрометирани акаунти  и измами.
Източник: economic.bg
bg_BGBulgarian
en_USEnglish bg_BGBulgarian